Kaas en Boter Museum

 

Al wandelend door het museum zult u vele indrukken opdoen van vroeger. Het museum geeft een beeld van het maken van kaas en boter. Verder vindt u er boerderijgevels, een dorpsplein en straatjes met authentieke winkeltjes, aangekleed met levensechte poppen in klederdracht.

 

Naast het bezichtigen van ons Kaas- en Botermuseum is er een mogelijkheid om in het museum een spreekwoorden en gezegdes spel te spelen. In het museum staan oud Hollandse spreekwoorden en gezegdes uitgebeeld door middel van de poppen. U kunt met gebruik van een formulier, wat bij de receptie kan worden afgehaald, dit spel spelen en het uiteindelijke spreekwoord achterhalen.

 

In onze kaasmakerij vindt u alle attributen voor het maken van kaas. Hier vindt u veel verschillende soorten kazen in allerlei smaken, soorten en maten. In onze Landwinkel worden deze kazen te koop aangeboden. Een korte uitleg over het maken van kaas, boter en karnemelk wordt gegeven aan de hand van een dvd presentatie, waarvoor speciaal een zithoek is ingericht.

Alvast een kleine tip: De oplossing heeft te maken met het tijdstip waarop de gasten bij De Weistaar op bezoek komen.

 

logo

 

DE WEISTAAR

ROTTEGATSTEEG 6
3953 MN  MAARSBERGEN

T. 033 28 619 43
F. 033 28 655 87
E. INFO@WEISTAAR.NL