Herberg Den Rooden Leeuw

 

is gevestigd in een karakteristiek rijksmonument in Amerongen op de Utrechtse Heuvelrug. Het heeft een schitterend uitzicht over het weidse rivierenlandschap van de Rijn, en ligt op een steenworp afstand van Kasteel Amerongen.

Ruim twee eeuwen geleden is Den Rooden Leeuw gebouwd als herberg en Stalhouderij, gelegen op een kruispunt van handelsroutes van Hamburg en Parijs naar Amsterdam. Reizigers overnachtten in de herberg en verversten hun paarden op doorreis in de Stalhouderij. Eind 1800 werd de herberg een boerenbedrijf. Maar altijd in combinatie met een kroeg. In 1985 werd het een restaurant. Van oudsher heet deze bijzondere plek onder Amerongers ookwel De Kromme Hoek.

 

Het was in de zomer van 2000 toen wij voor het eerst gingen kijken naar Herberg Den Rooden Leeuw. We kenden de zaak niet. Vanuit Amsterdam waren we op zoek naar een restaurant op een mooie plek waar we ook met een gezin zouden kunnen wonen. Onze oudste dochter was toen een paar weken oud. Vrienden van ons wisten dat de toenmalige eigenaren, Frank en Ineke Moberg, gingen verkopen. Die dag hebben we lang met Frank en Ineke gesproken. In de tuin onder een parasol.

 

Herberg Den Rooden LeeuwPasted Graphic

Drostestraat 35
3958 BK Amerongen
Tel: 0343 – 45 40 55

www.denroodenleeuw.nl