GravenBol

 

Gravenbol is ingericht voor oever- en waterrecreatie zoals surfen, picknicken, vissen, zwemmen, wandelen en natuurbeleving. Barbecueën is alleen op gas toegestaan!

 

Er zijn aanlegsteigers voor plezierjachten, een surfstrand en parkeerplaatsen op het terrein aanwezig.

De horeca is, in principe, geopend van 1 april tot 1 november en bij evenementen tussen 1 november en 1 april echter op dagen met een temperatuur vanaf 20 graden C. Is het kouder dan dan is de hoeveelheid bezoekers bepalend of de horca aanwezig is. De toiletten zijn altijd open tussen 1 april en 1 november. Er is een terras met picknicktafels en een wateraansluiting.

Er zijn speelvelden met diverse speeltoestellen, ponton met zwemtrap, beachvolleybal- en beachvoetbal velden en een pingpong tafel.

Ook zijn er ligbedden met parasols te huur.

De aanleg van gratis Wi-Fi wordt op dit moment onderzocht.

In samenwerking met natuurbeschermingsorganisaties is rekening gehouden met de natuurwaarden in het gebied. De westpunt is en blijft een belangrijk rust- en broedgebied voor vogels. Natuurontwikkeling staat hier centraal. Dit gebied is beperkt toegankelijk via een wandelpad.

Kenmerkend voor dit gebied zijn de sterk fluctuerende waterstanden op de GravenBol. De verschillen kunnen oplopen van 2 meter in de zomer tot wel 8 a 9 meter in de winter en het voorjaar.
Let op: het hele gebied kan dus onderwater staan !!!

In de plas is het visrecht verhuurd aan de Federatie Randmeren, een samenwerkingsverband van een groot aantal hengelsportverenigingen. Iedereen die lid is van een bij NVVS aangesloten hengelsportvereniging kan hierdoor vrij vissen in de plas. 
Vissers die geen lid zijn van een vereniging kunnen dag- en weekvergunningen aanvragen bij de NVVS. 
Op GravenBol vindt u borden, waar alle visrechten staan aangegeven.
Let op: ook sportvissers dienen een geldige parkeerkaart te hebben om te mogen parkeren op de GravenBol (zie Parkeren)

Afval

Het dumpen van afval is verboden en wij verzoeken iedereen vriendelijk hun afval in de afvalbakken te deponeren of mee te nemen.
Wij zijn met de medewerkers anders veel tijd kwijt aan het schoonhouden van de stranden en speelvelden. Dit gaat veel geld kosten en kan het openhouden van de GravenBol in gevaar brengen.
Wie wordt betrapt krijgt geen waarschuwing echter onmiddellijk een boete!

 

Horeca

De horeca is geopend vanaf 1 april tot 1 november vanaf ca. 13 uur s’middags en in ieder geval bij een temperatuur van 20 graden Celsius en hoger.

Is het kouder dan ligt de opening van de horeca aan de hoeveelheid bezoekers.

Hondenstrand

Uniek op de GravenBol is het hondenstrand. Hier kunnen mensen hun hond laten rennen en zwemmen. Tarieven (van 1 april tot 1 november):
Voor recreatie en hondenuitlaat (alle motorvoertuigen)

Dagkaart
€  3,00
Maandkaart
€  25,00
10-Rittenkaart
€  25,00
Seizoenskaart = 7 maandkaarten ingevuld door de VVV
€  125,00
Een rekensommetje leert ons (uitgaande van een seizoenskaart):
Abonnementskosten vanaf 1 april tot 1 november:  € 125,00.
Als we dit bedrag delen door 365 (aantal dagen) dan is dit per dag € 0,34 !

Voor die groepen privé hondenuitlaters, waarbij partners beurtelings hun honden met verschillende auto’s uitlaten maken wij de uitzondering dat het abonnement op 2 kentekens gezet kan worden. Omdat hier een extra administratieve handeling voor nodig is vragen wij hiervoor éénmalig €10 extra. De auto’s mogen niet tegelijkertijd op de Gravenbol parkeren. In dat geval zal één van de auto’s beboet worden.

Voor commerciële hondenuitlaat services (meer dan 2 honden) gelden andere tarieven (informatie info@wijknogleuker.nl)

Gratis parkeren tussen 1 november en 1 april; uitgezonderd evenementen.
De kaarten/abonnementen zijn niet geldig tijdens evenementen.
Het terrein is toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang.
Houdt deze website www.gravenbolwijk.nl in de gaten voor alle actuele informatie.