Bosrestaurant ‘t Berghuis

Pannenkoeken zijn onze specialiteit. Ze smaken ook erg lekker in de zon, op het terras met zicht op de grote speeltuin. Maar ook voor een heerlijke lunch kun je bij ons terecht.
’t Berghuis ligt middenin de bossen van de Utrechtse Heuvelrug, aan de voet van de Amerongse Berg. Een heerlijke plek om (met of zonder hond) te wandelen, mountainbiken, paardrijden of gewoon lekker te ontspannen.
Naast ’t Berghuis staat de Bergschuur. Deze authentieke tabaksschuur biedt plaats aan 60 tot 150 gasten. De perfecte plek voor groepen die een feestje te vieren hebben of voor een informele zakelijke bijeenkomst.

 

Parkeren

In het bos, bij ‘t Berghuis is een parkeerplaats voor 50 tot 60 auto’s met een uitbreidmogelijkheid voor nog eens 50 auto’s. Voor mensen die niet goed ter been zijn is het mogelijk om vlak voor de ingang uit te stappen.

 

Speeltuin

Bij ‘t Berghuis is een (gratis) speeltuin waar kinderen naar hartelust veilig kunnen spelen. Vanaf het terras heb je een prima overzicht op de speeltuin. Onlangs zijn bijna alle speeltoestellen vervangen, zodat ze voldoen aan de nieuwe veiligheidsnormen. Toezicht op de kinderen is wel gewenst.

 

Terras

Heerlijk buiten in de zon, of liever in de schaduw van een parasol? Het is mogelijk op ons uitgebreide terras. Vanaf hier heb je uitzicht over de speelweide en verder. ‘t Berghuis ligt namelijk op de Amerongseberg en ligt dus al iets hoger.

 

De Bergschuur

Bij het restaurant hoort ook nog De Bergschuur. Het is een van de oude tabaksschuren die kenmerkend zijn voor de regio. Hier kunnen besloten feesten gevierd worden. De Bergschuur heeft een capaciteit van 60 tot 100 personen. Dit is afhankelijk van wat de wensen zijn. Bij geschikte weersomstandigheden kan het terras bij De Bergschuur naar wens worden uitgebreid.
In De Bergschuur vind je ook een winkeltje van de stichting ‘Het Utrechts Landschap’.

 

Het restaurant

In ons restaurant serveren wij overheerlijke pannenkoeken. Ook hebben wij een a-la-carte kaart en een lunchkaart waarvan je de hele dag mag bestellen. Het restaurant heeft een capaciteit van 100 personen.
Ook binnen hebben wij aan de kinderen gedacht. Er zijn kleurplaten, spelletjes en zelfs een t.v. hoek.

 

Bosrestaurant ‘t Berghuis

Veenseweg 28
3958 ET Amerongen
Tel: 0343-451662
www.hetberghuis.nl