Ontspanning op de Utrechtse Heuvelrug

 

Grandioze uitzichten over de rivier, de eindeloze bossen, de heidevelden en zandverstuivingen. Nog bijna niet ontdekt door recreanten van buiten de regio ligt de Utrechtse Heuvelrug er rustig en stil bij. Op ontdekkingstocht door het gebied kom je prachtige landgoederen en kastelen tegen. Je kunt er heerlijk wandelen en fietsen.

 

In de idyllische dorpjes oefenen de intieme restaurantjes en herbergen een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit. Veel galeries en winkeltjes met kunst, antiek en curiosa sieren de vaak oude straatjes in de dorpen. Het gebied is nog niet overspoeld met kampeerterreinen, hotels en pensions. Sinds 2003 is de Utrechtse Heuvelrug een Nationaal Park, wat de garantie geeft dat de schoonheid van het gebied blijft bestaan. De mens en natuur leven hier in harmonie met elkaar.

Deze website

Op deze site vindt u alle informatie over het mooie oostelijke deel van de Utrechtse Heuvelrug overzichtelijk gerangschikt.
Van informatie over de natuurgebieden en wandelroutes, tot gegevens over overnachtingsmogelijkheden en een evenementenagenda, alles eenvoudig te vinden op één website.

Met de navigatiebalk bovenaan de pagina kunt u naar gelang uw interesse naar de algemene informatie heuvelrug of de informatie over de plaatsen, natuurgebieden en dagroutes. Eenmaal op de door u gekozen pagina kunt verder gaan naar de specifieke informatie over bijvoorbeeld de plaats waar u naartoe wilt of een fietsroute die u wilt gaan fietsen. Ook de restaurants, overnachtingsmogelijkheden, attracties, musea en bezienswaardigheden zijn eenvoudig te vinden.

Wij wensen u met behulp van deze website een geweldig verblijf op dit mooie deel van de heuvelrug. De heuvelrug eenmaal ontdekt blijft u zeker terugkomen.