Legio aan bezienswaardigheden zoals musea die het fascinerende verleden van de regio laten zien,

een dierentuin waar je bijzondere en meest bedreigde diersoorten vindt, met jaarlijkse grote gezellige evenementen.

 

Je zult je snel thuisvoelen in dit geweldige Nationale Park
van de Utrechtse Heuvelrug.

Kaas en Boter Museum

Al wandelend door het museum zult u vele indrukken opdoen van vroeger. Het museum geeft een beeld van het maken van kaas en boter. Verder vindt u er boerderijgevels, een dorpsplein en straatjes met authentieke winkeltjes, aangekleed met levensechte poppen in klederdracht.

Lees verder!

Tabaksteeltmuseum

Het museum is in 1984 geopend als Historisch Museum Amerongen met als hoofdthema ‘Tabaksteelt’. In 2009 is het museum, na een grondige restauratie van de tabaksschuur waarin het is gevestigd, geheel heringericht als tabaksteeltmuseum.

Lees verder!

Von Gimborn Arboretum

In het hart van de Provincie Utrecht ligt een unieke groene schatkamer met vele duizenden boom- en struiksoorten. U bent van harte welkom in deze kleurrijke en fascinerende wereld, waar van alles te ontdekken en te beleven valt, voor jong en oud.

Lees verder!

Ouwehands Dierenpark

Ouwehands Dierenpark wil de bezoekers niet alleen dieren laten zien, maar hen ook iets leren over de dierenwereld. Hierdoor ontstaat bij bezoekers begrip en respect voor dieren in de natuur, waarna men enthousiast kan worden gemaakt voor natuurbescherming.

Lees verder!